De Groene Tol
 

Onze dieren


Onze Kippen

Momenteel hebben we 5 kippen lopen op De Groene Tol. De kippen kunnen bij ons vrij scharrelen en onderhouden zo een deel van ons erf. Ze zijn constant op zoek naar lekkere hapjes zoals slakken en andere insecten. Je zult ze ook regelmatig een zandbad zien nemen om hun veren mooi schoon te houden. Daarnaast leggen ze natuurlijk heerlijke eieren! 

In de toekomst willen we het aantal kippen verder uitbreiden zodat we verse eieren kunnen verkopen. 


Onze Varkens

Varkens zijn naast hele leuke, ook hele nuttige dieren! Doordat ze (bijna) alles eten, zetten ze op onze boerderij de groenteresten, onkruid en ander groenafval om in zeer waardevolle mest. Ook zijn het zeer goede ploegers. Met hun sterke neuzen wroeten ze de grond om op zoek naar iets lekkers. We zetten onze varkens daarom in om de grond voor te bereiden waar later onze groenten op zullen groeien. 

Momenteel hebben we twee Bonte Bentheimer landvarkens: Truus en Toos. Ze zullen je enthousiast knorrend komen begroeten als je bij ze komt kijken. Ook zal je vaak zien liggen zonnen of ze een modderbad zien nemen (dit wordt ook wel zoelen genoemd).
Onze Koeien

Een deel van het land van De Groene Tol bestaat uit een weide met waterpoel en hoogstamfruitbomen. Hier loopt een kleine groep Dexter runderen. Dexters komen oorspronkelijk uit Ierland en worden ongeveer 1 meter hoog (schofthoogte), een soort mini koe dus! Dexters kunnen het hele jaar buiten lopen en zijn er in verschillende kleuren. 

We hebben momenteel twee ossen: Duke en Donnie. Hun leven bestaat vooral uit grazen, herkauwen, en dutjes doen. Klinkt dat niet perfect?